MOBILHÁZ MANUFAKTÚRA

Gyakran ismételt kérdések

Milyen határidővel készül el egy mobilház?

Minden egyes mobilházunkat az egyediség jellemezi, ezért a gyártási időt nagyban befolyásolja a megrendelő elvárásai. Általában 5-10 hét. Természetesen különleges igények esetén ez az intervallum módosulhat.

Mennyibe kerül a ház?

Mobilházaink négyzetméter árát a műszaki tartalom határozza meg. Árajánlatainkat is egyedileg készítjük el a felmerülő igények függvényében, mint mobilházainkat 175.000 Ft/ nm ártól. Cégünk nem számol fel a telepítésért Telepítési költséget!

image

Mit nem tartalmaz az ár?

  • fogadószint elkészítése
  • tereprendezés
  • szállítási, daruzási költség
  • közművek bevezetése az ingatlanra, azok elvezetése a mobilház csatlakozó pontjaihoz
  • tervezés költsége és a használatbavételi eljárás költsége

A telepítés milyen költségekből áll össze?

  1. Szállítási költség: A szállítási helyszín távolsága és a ház mérete alapján kérünk ajánlatot szállító partnerünktől. Elfogadás esetén intézzük a szállítással kapcsolatos ügyeket, ezzel is megkímélve Önt. Természetesen lehetőséget adunk megrendelőink részére, hogy saját maguk intézzék a szállítást.
  2. Helyszíni daruzás költsége: A szállítás megkezdésekor cégünk vállalja a kamionra való feldaruzás költségét. A ledaruzást a megrendelőnek kell biztosítani egy környékbeli darus céggel.
  3. Telepítési költség: Cégünk nem számol fel a telepítésért telepítési költséget. A telepítés alatt a következő munkálatok értendők: telepítés, esetleges befejező, illetve javítási munkálatok, terasz-, pergola hozzáépítés.

Hitel vehető-e fel a házra?

A mobilház nem szolgál fedezetként egyik pénzintézetnél sem, így építési hitelre, lakáshitelre nem vásárolható meg egyik banknál sem.

Lehetőség van esetleg személyi hitel vagy szabad felhasználású jelzáloghitelek felvételére is. Hitel, CSOK, Fundamenta, minden ingatlancélú támogatás csak abban az esteben vehető rá igényben, ha engedélyes tervdokumentációt kap. A Földhivatalban bejegyzésre kerül, mint könnyűszerkezetes épület. Így viszont mobilitása nem marad meg.

Milyen élettartama van egy mobilháznak?

A könnyűszerkezetes ház nagy kultúrára tekint vissza, nem csak a tengerentúlon, hanem Európában is, hiszen Norvégia erre a példa, ahol több százéves Hansa-házak, mai megnevezéssel élve könnyűszerkezetes házak állnak. A félelem, hogy rövid élettartamúak ezek a házak, alaptalan. Átlag életkoruk 50-70 évre tehető, megfelelő használat mellett.

Mekkora a mobilház mérete?

A legnagyobb egység, ami közúton kamionnal szállítható 52 m2. Ez 4 m x 13 m. Ezen méreten belül bármekkora ház elkészíthető és a helyszínre szállítható.

Nagyobb házra van szükség, ilyenkor mi a teendő?

Amennyiben nagyobb alapterületre van szükség, a modulház a megoldás. Ebben az esetben az előre gyártott modulok a helyszínen játékosan variálhatóan, legószerűen kerülnek összeépítésre. Így nagy alapterületű és különböző formájú házak jöhetnek létre.

Milyen fogadószintre van szükség a telepítéshez?

Készíttethet hagyományos alapot, sávalapot, lemezalapot, pontalapot. Amennyiben nem szeretne betonalapot készíteni, vagy a helyszín nem alkalmas hagyományos alapozási technológia kivitelezésére abban az esetben megoldás a KRINNER talajcsavar használata.

Milyen fűtés van a mobilházban?

Energiatakarékos termosztáttal szerelt Norvég ADAX fűtőpanel. Skandináv minőség és elegancia egy modern fűtőkészülékben.

Mennyi a garancia?

A Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a 81/2003. (XI. 5.) Korm. rendelet a lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállásról szóló kormányrendelet alapján 10 év jótállást vállal az épületszerkezetre, megfelelő használat mellett.

A telepítést követően mikor költözhető?

A mobilház telepítését és a közművekre való rákötést követően akár már másnap költözhető.

image
image

Energiatakarékos

Mert az épületeinket kimagasló hőszigetelő szerkezet, minőségi nyílászárók és korszerű fűtés jellemzi.

Gazdaságos

Nem csupán a kivitelezés során gazdaságosabb és rövidtávon megtérülő befektetésnek, hanem hosszútávon is.

Környezetbarát

Környezetbarát, természetes, kiváló minőségű alapanyagok felhasználásával készül, teljesen a megrendelő igényeire szabva

Álmodja meg és közösen valósítsuk meg elképzelését!

Ha felkelttettük érdeklődését, keressen minket elérhetőségeinken, telefonáljon vagy hagyjon üzenetet, visszahívjuk !